mandag 11. mars 2013

Juan Mata + Like a prayer

Helgens ord: «Mazacar», som beskriver Chelseas midtbanetrio Eden Hazard, Juan Mata og Oscar. Jeg vet ikke hvem som har myntet begrepet, men The Guardians fantastiske sportskommentator Barney Ronay har i alle fall popularisert det. Det finnes en presedens i fotballverdenen for slike «team within a team», som Ronay kaller dem, en av de første må være «Gre-No-Li», som beskrev de svenske AC Milan-spillerne Gunnar Gren, Gunnar Nordahl og Nils Liedholm på 50-tallet, men ingen har vel i nyere tid fortjent en slik portmanteau enn Mata, Hazard og Oscar. Barney Ronay er særlig begeistret for brasilianske Oscar, «who doesn't so much run as glide and moonwalk and slither with a bell‑bottomed sense of chic and who could be teleported into any team in any era, past or future, and people would still sigh and swoon and blush and say: 'Oh yes, oh … yes, mmm, such lissome grace oh I say he's a doll, daddy, an absolute doll.'»
Men han påpeker også, som rekkefølgen i «Mazacar» antyder, at triumviratet er ledet av Juan Mata, noe som er en god anledning til å linke til et av de beste oppvarmingsklippene jeg vet om. Det er fra en landskamp for Spania, hvor Juan Mata tar en finte på Raul Albiol som er ute av denne verden, men det aller mest fantastiske med klippet er likevel hvordan Mata og lagkameratene reagerer på finta. Og soundtracket er ikke helt feil, det, heller.
1 kommentar:

  1. Ikke glem de tre s-ene på nittitalls-molde. og de to klassiske inter- og milan-årgangene med henholdsvis tre tyskere og tre nederlendere.

    SvarSlett